söndag 12 augusti 2012

Utekväll

Jag ligger så hopplöst efter med bloggandet nu, varenda dag är fullspäckad så att jag inte hinner mer än lägga upplevelserna på hög. Men det är väl bara att börja från början, dvs. bakifrån.

Födelsedagens kväll tillbringade vi på Bistro Norrland i Norra Hamn i Luleå. Det var premiärbesök för mig och det var ett riktigt trevligt ställe; luftigt och fräscht men utan att tappa i mysighet, och välbesökt men med lagom ljudnivå.


Till förrätt beställde jag en oxfilécarpaccio med en massa godsaker ovanpå som kronärtskocka, pinjenötter och parmesan. Fantastiskt gott! (På andra sidan bordet har Fredrik beställt löjrom.)


Huvudrätten blev färsk grillad tonfisk med en citronig salsa verde, vitlöksfrästa haricot verts och färskpotatis. Också hemskt gott, men förrätten var nog snäppet vassare. Inte så ovanligt i för sig, när man är utsvulten lyfts ju alla smaker ett steg högre.


Mätt och glad och nöjd men ruskigt trött efter dagen. Sen åkte vi hem och avslutade kvällen i soffan med tårta och färska jordgubbar. Verkligen en dag att lägga i minnesasken, förvara på säkert ställe och plocka fram de dagar när livet behöver kännas hoppfullt.