lördag 23 juni 2012

Midsommargrönska

Dags för en liten trädgårdsuppdatering kanske? Sommaren kom på riktigt till slut och jag har rensat en hel del ogräs och brännässlor och klippt gräset en kvadriljon gånger. Allt växer ju som... gräs. Ljuvligt!


Jordgubbsplantorna har tagit sig bra och blommar faktiskt. Kanske blir det några gubbar redan i år?


I grönsakslandet är rädisorna på gång, majrovorna behöver gallras och persiljan kommer sakta krypande. Mangolden ser ganska ynklig ut, kanske regnade det för mycket när den var nysådd, men delvis skyller jag också på små men tunga kattassar. Den tar kanske upp sig lite om vädret håller i sig. Det ledsna högst uppe i vänstra hörnet är gräslöken som nyss fått komma ut - omkullvattnad och lätt chockad men vid liv.Äppelblom är rätt häftiga även utan kronblad.Runt liljorna minns ni kanske att jag lämnade kvar en rundel med små växter med naggade blad för att jag ville se vad det var för något. Det visade sig vara veronikor, så himla söta! (Sort?) Ett blått litet hav som absolut ska sparas för framtiden; de är ju perfekta där de växer upp och döljer de fula överblommade liljebladen.


Och stafettpinnen i överdåd har gått vidare från hägg till rönn och syrén. Tänk att promenera längs vägen och välkomnas av det här; det är verkligen att komma hem.