tisdag 1 maj 2012

Stativlampor


Nu är de nya sänglamporna på plats i sovrummet. Jag är hemskt nöjd! Designen såg annorlunda ut från början, jag hade tänkt mig en rak "klump" av grenar som skulle täcka hela foten, men dels visade det sig att jag hade för lite material hemma, dels att det var hur svårt som helst att få ihop det hela snyggt utan spret eller fula hjälptrådar. Så projektet har legat och väntat ett tag...


... tills en natt under helgen då jag inte kunde sova. De flesta "superbra" idéer man får mitt i natten visar sig ju rätt värdelösa dagen efter i fullt vaket tillstånd, men sen finns det gånger som den här då de faktiskt håller. Det blev ett slags skoglig variant på de stativlampor som är så inne just nu, och de passar verkligen perfekt in i resten av sovrumsmiljön som är som en vinterskog.


Jag har använt björkgrenar fastsatta med buntband som döljs av jutesnöre. En klick lim på baksidan av knutarna på snöret så att det inte går upp, och runt de grövre snedställda grenarna (med sågade jack för foten längst ner) använde jag ståltråd istället för buntband. Lampskärmar och -fötter kommer från Clas Ohlson.