fredag 4 maj 2012

Första blommornaLökväxterna här hemma envisas med att komma upp rakt genom gruset vi lagt runt grunden. Jag ska försöka flytta på dem så småningom, men tills dess njuter jag av att se blommor och blad. Sånt finns det ju inte riktigt nåt "fel ställe" för.


En av scillorna är vit.  
Edit: Porslinshyacint heter den.


Under en syrén har de här kommit upp. Jag kan inte komma ihåg att jag såg några blad där ifjol (de måste ju varit överblommade i så fall då vi inte flyttade in förrän i mitten på juni), så det blir spännande att se vad det är när de slår ut.


Men ute på gräsmattan ser det fortfarande ut så här. Så sjukt mycket snö det är i år som aldrig vill ta slut.

Och de här bilderna fotade jag och la ut lite desperat nu eftersom det verkar ska snöa hela lördag och söndag. Alltså...

Nilla sa...

Hej Anna! Visst blir man glad när vårlökarna poppar upp efter snön! Dina vita scillor är porslinshyacinter, Puschkinia scilloides. Jag har massor i trädgården, älskar dem! Det finns vita scillor också, men de är helt vita, utan blå streck. Jag kan glädja dig med att porslinshyacinterna sprider sig lika villigt som scilla, både genom frö och att lökarna delar sig :-)

Anna sa...

Oj, det hade jag ingen aning om - TACK för att jag fick lära mig. :-) Eftersom jag bara har en enda blir det guldvantar på när jag ska flytta den...