onsdag 22 februari 2012

Las Palmas VII

Är ni hemskt trötta på semesterbilder än? Lite till nu bara, men det här blir sista inlägget på det temat för torsdagen var sista dagen i värmen för den här gången.
Vi gick till marknaden och kollade på all rolig mat. Vilken lyx att handla sin vardagsmiddag på ett sånt ställe.


Och så var vi på El Corte Inglés för ungefär hundrade gången. Nu köpte vi med oss lite saker hem; ostar, olivolja, oliver, inlagda vitlökar, te och annat att lägga i resväskan. En del hamnade i en tack-för-kattskötseln-påse till mamma.


Jag promenerade längs stranden och det var jesusljus (ni vet när solen strålar ner genom molnen i liksom ränder, så att det ser ut som på de religiösa bilderna med under och uppenbarelser).


På kvällen blev det favorit i repris - Clandestino! Jag åt grodlår till förrätt. Det var spännande, de smakade ganska mycket fisk och hav faktiskt, men konstistensen var mer som kyckling eller kött.


Huvudrätten var lamm med ett indiskinspirerat kryddtäcke. Hemskt gott det med, och visst hade de snygga tallrikar?


Fredrik åt zebra som huvudrätt. Sen var vi övermätta (som vanligt hela veckan) och vi begav mot hotellet för att packa väskorna och ställa klockan på mitt i natten då flyget skulle gå klockan sex nästa morgon. En underbar vecka hade vi - skål på det!