måndag 9 april 2012

Påskhelg

På fredagen baxade jag ut cykeln ur garaget! Årets första tur gick med välfyllda cykelväskor ut till Unbyn för två dagar av skönt byaliv. Det var förresten en grym dag - kan det bli mer maxat än att börja med sovmorgon och sängmys, fortsätta med ett tungt crossfitinspirerat styrkepass, sen ta cykeln genom 16 km vårvinterlandskap med vinden i ryggen, så låna en underbar småvild häst och ge sig ut på en runda i sån där riktigt tyst obygdsskog, och till slut landa vid en massiv trerättersmiddag med färsk grillad oxfilé som huvudnummer?

På påskafton packade vi väskan och gick ut på skarsnön. Den är helt fantastisk just nu - snötäcket är ungefär en halvmeter tjockt men det går att promenera vart som helst utan att sjunka, bara rakt över ängar och tvärs genom skog. Vilken frihet! För en gångs skull är naturen tillgänglig och åtkomlig även den här årstiden.Fina lador. Jag älskar gamla lador med vindpinat timmer och rostiga spikar.Små nattfjärilar hade vaknat till liv i solen.


Ljus och värme, äntligen! Vi rastade mot en varm ladvägg och jag tog till och med av mig i linne en stund. Som balsam för själen, eller hur man nu säger.